2012. július 12., csütörtök

Kedves Néném!
Köszönöm válaszod a legutóbbi levelemre! Legalább én megköszönöm, mert amit írtál, abban nem, volt köszönet.
A pénzt, amit nem küldtél, azt nem is kaptuk meg, így semmilyen félreértés nem történt, és persze nem is költöttük el, így mondhatom, igen takarékosak voltunk.
Remélem, levelem egészségben talál, már csak azért is, mert így még csak marad némi esély, hogy küldesz valamit, mert az örököseid sajnos nem mi vagyunk! Étkezz egészségesen, és esténként sétáljál nagyokat a friss levegőn, már amennyire friss a levegő a IX. kerületben csúcsforgalom idején!
Mi is jól vagyunk. Véget ért a gyerekeknek az iskola, megkapták a bizonyítványukat, és jól tanulhattak, mert mind a négyen kaptak bizonyítványt. Béla külön emléklapot kapott jó közösségi munkájáért: felásta a tanító néni kertjét. Itthon bezzeg nem ás, csak ásít.
Dzsunior még nyelvtan versenyen is indult.  A döntőben szótagolni kellett szavakat. Először Jancsika került sorra, azt a szót kapta, hogy körte. Szépen szótagolta is: kör-te. Aztán Gábor került sorra, azt a szót kapta, hogy alma. Szépen szótagolta is: al-ma. Aztán jött a mi Dzsuniorunk, és azt a szót kapta, hogy diszkrimináció. Sajnos megismételni sem tudta a szót. Nekem volt némi olyan érzésem
, mintha nehezebb szót kapott volna, de mivel nem tudom mi az a diszkrimináció, nem mertem reklamálni.
Ma kötöttünk biztosítást is, aztán áttoltam Gazsitól egy talicskán az összetört cserepeit, most várom, hogy egy kis szél legyen, hogy bejelenthessem a viharkárt…
Kedves Néném!
Mint láthatod, az egész család nagyon szorgalmas. Mindenki  töri a fejét (vagy mások fejét), hogy miként tud boldogulni, mielőtt megboldogulna. Pénzt sem kérnék, csak nem kockáztathatom meg, hogy a levelemből esetleg ne értsd meg, hogy anyagi gondjaink vannak, ezért kénytelen vagyok mégis kérni. ha nincs pénzed, aranylánc is megfelel!

Ölel, csókol szerető unokaöcséd
Kelemen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése