2013. március 20., szerda

Táncsics díj - Álhír


Miután Balogh Zoltán miniszter az általa adományozott Táncsics díj visszaadását kérte Szaniszló Ferenctől, az rövid nyílt levélben reagált:

(Kevéssé) Tisztelt Miniszter úr!

Sajnálattal  tapasztalom, hogy Ön is beállt a zsidóbérenc tolvaj cigányok táborába. Csak remélni tudom, hogy ezt nem önmagáról tette, hanem a CIA tudatmódosító szerekkel vette rá arra, hogy díjam visszaadását kérje.

Nem lennék hű legendás ellenálló múltamhoz, ha visszaadnám a díjat, különösen most, hogy a díj igazán rangos lett, hiszen – miután majdnem minden korábbi években díjazott visszaadta a díjat – lényegében én határozom meg a színvonalat. Nem mintha a díj visszaadása bármit is változtathatna a helyzetemen, hiszem ómagyar Szaniszló (Stanislav-ból) nevem egyik jelentése állandó dicsőség, ezen változtatni élő ember nem tud, na halott meg pláne nem.

Az ellenem felhozott rágalmakra válaszolni lealacsonyító lenne számomra. a történelem és a ceruzaelem fogja megítélni  tetteink és szavaink súlyát.

Mindezek után nem áll módomban és akaratomban visszaadni az egyébként szlovák-horvát szülőktől származó magyar politikus, író, újságíró, született Mihajlo Stančić-ról elnevezett díjat.

Baráti gyűlölettel

Sz. F.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése