2013. március 29., péntek

Hat hagyományos húsvéti ital


1.       Szabolcsi szilvapálinka

2.       Szatmári szilvapálinka

3.       Kecskeméti fütyülős szilvapálinka

4.       Kecskeméti nem fütyülős szilvapálinka

5.       Házi szilvapálinka

6.       Kerti szilvapálinka

Elfogyasztás módja: A felkínált üres poharat megfogva mondjuk el többször is, hogy „de csak egy kicsit, mert annyi helyre kell még mennem”, majd várjuk meg, míg a házigazda teljesen teli nem tölti a poharat. Ezután egy hajtásra igyuk meg a pálinkát.
Ekkor jusson eszünkbe, hogy koccintani el is felejtettünk. Engedjük, hogy a házigazda csak azért töltsön újra, hogy koccintani tudjunk. Koccintás után ezt is egy hajtásra igyuk meg.
Ekkor jusson az eszünkbe, hogy a családban nemrég született egy gyermek, vagy volt valakinek a születésnapja. Erre finoman hívjuk fel a figyelmet. ha a házigazda nem kapcsol, akkor elkezdhetjük a pálinkát dícsérni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése