2017. március 2., csütörtök

Napi recept: Töltött zsemle

Elkészítési idő: 4 perc (ebből 2 a recept olvasása)
Nehézségi fok: 4 (10-es skálán)

Végy (boltban) egy közepes méretű zsemlét (a zsemlékhez képest legyen közepes méretű és nem mondjuk egy borjúhoz képest), minél (minél?) jobb minőségűt, jó tömöret. Velezd meg az alső síkjával párhuzamosan (az alsó síkja a lapos oldala legyen).
A két vágási felülettel felfele tedd le a fél zsömléket tiszta felületre (pl. ha van otthon tányér, akkor arra, vagy egy vágódeszkára, az nagyon eredetinek látszik).
Mindkét vágási felületet kendd be vékonyan (vagy vastagon) vajjal (vagy margarinnal).
Az alsó félre a vajas felületre tegyél egy szelet sonkát (mást is lehet, de az egy másik recept).
A sonkára helyezz egy szelet gauda sajtot (ha nehezíteni akarod a fogyasztó helyzetét, akkor reszelt sajtot tegyél rá).
Erre helyezz két szelet paradicsomot, melyek az első harapásnál ki fognak esni, és összekenik a vendég ingét, blúzát.
Tegyél rá egy olyan ocsmány gyomot, ami hasonlít  a szamárkóró levelére. Nagyon undorító, de ha szendvizsben kapja, valahogy majdnem mindenki megeszi.
Helyezd rá a zsömle másik felét. Kész is a töltött zsömle. A zsömlét megtöltötted, az idődet eltöltötted, gratulálok!

Fényképet azért nem mellékelek, mert mire a fényképezőgépet elővettem, mindíg elfogyott a töltött zsemle. Egyes helyeken hívják töltött zsömlének is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése